The African Queen / Африканската кралица (1951)

The African Queen / Африканската кралица (1951)
Качество:
HD
Година:
---
Страна:
---
Жанр:
---
Времетраене: 105 мин.
IMDB Рейтинг: 8.0 /10


Джон Хюстън обръща внимание предимно на характерите - приключението е повод да се разгърнат нежно-хумористичните взаимоотношения на героичната двойка. Впечатляващи снимки от натура в Африка - Заир и Уганда, директното озвучаване, сполучливата операторска работа допринасят за достоверността на разказа .

Германска Източна Африка, септември 1914 г. По време на Първата световна война пристрастеният към чашката капитан Чарли (носителят на "Оскар" Хъмфри Богарт) и консервативната мисионерка Роуз (носителката на четири награди „Оскар" Катрин Хепбърн) са принудени да се впуснат заедно в рискована речна експедиция в дивата африканска джунгла, а се държат така, сякаш все още са в добрата стара Англия. По пътя двамата герои се сблъскват с много тропически опасности, срещат атаки на германските войски и преживяват изненадващ романс. С участието си тези легендарни звезди - Богарт и Хепбърн, превръщат филма в истинска наслада за очите и душата.

"Африканската кралица" е първият цветен (Technicolor) филм, в който Хъмфри Богарт участва. Той се снима в сравнително малко цветни филми до края на кариерата си, която продължава още 5 години.


По романа на Сесил Скот Форестър - “Африканската кралица” (The African Queen) (1935).

"Африканската кралица" - една от най-прочутите приключенски комедии в историята на киното. Филмът има присъдени една награда "Оскар" и три номинации (1952), както и две номинации на Британската киноакадемия (BAFTA Awards 1953).

Филмът е в класацията Top 250 на IMDB 250 под № 212.
скачать dle 12.0

The African Queen / Африканската кралица (1951)

Подобни филми:
Регистрация
только у нас скачать купить шаблоны dle по низким ценам