Waterloo / Ватерло (1970)

Waterloo / Ватерло (1970)
Качество:
HD
Година:
---
Страна:
---
Жанр:
---
Времетраене: 123 мин.
IMDB Рейтинг: 7.3 /10


След приключилата близо две десетилетия война, завършила с победа над Франция и заточаването на Наполеон Бонапарт на остров Елба, Англия е шокирана да научи, че Наполеон е избягал от острова и с по-малко от хиляда души от личната си гвардия се е върнал във Францияпрез март 1815 г. и е свалил краля. Започват така наречените 100 дни на Наполеон.

Най-добрият британски генерал по това време е херцог Артър Уелингтън, който, въпреки че до този момент е успял да победи най-добрите генерали на Наполеон в Испания и Португалия, никога не се е изправял срещу самия Наполеон. Набързо сформираната войска на Англия и нейните съюзници, наброяваща 68 000 души и командвана от херцог Уелингтън се изправя срещу Наполеон и неговата армия, наброяваща 72 000 души, при малкото градче Ватерло.

В решаващия момент на битката пристига фелдмаршал Блюхер със своите 50 000 прусаци, който ще се включва в сражението на страната на англичаните.

Наполеон разбива войската на Блюхер при Лини, но маршалът все още разполага със силна конница и затова пътят му към позициите на съюзниците трябва да бъде отрязан. В хода на бойните действия, на това историческо място наречено Ватерло, съдбата на Европа се решава от тези трима мъже.
скачать dle 12.0

Waterloo / Ватерло (1970)

Подобни филми:
Регистрация
только у нас скачать купить шаблоны dle по низким ценам